Rusz głową, czyli alternatywne możliwości zarabiania w restauracji

program konferencji



  • 09:0009:30

    REJESTRACJA GOŚCI I PORANNA KAWA

  • 09:3009:40

    POWITANIE GOŚCI I ROZPOCZĘCIE KONFERENCJI

    Marc Liewehr, prezes VFP Communications
    Agata Godlewska, redaktor prowadząca miesięcznik „Food Service”

  • 09:4010:00

    WYKŁAD POWITALNY

    Gość specjalny: Maciej Dobrzyniecki, Prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce

  • BLOK 1
    REKRUTACJA I ROTACJA. Jeden za wszystkich, wszyscy za jednego.
  • 10:0010:30

    KUCHNIA - wykład

    • Jak znaleźć i wyszkolić szefa kuchni, który będzie zarządzał zespołem, magazynem, miał wiedzę o produkcie, wyczucie smaku i dopasuje swoją wizję do konceptu restauracji?
    • Jak radzić sobie z jego często rozbuchanym ego?

    Krzysztof Żurek, szef kuchni restauracji 3 Rybki w Krakowie (Hotel Stary, LIKUS Hotele i Restauracje)

  • 10:3011:00

    SERWIS - wykład

    • Jak znaleźć dobrego kelnera i rozwinąć jego talent?
    • Gdzie szkolić kelnerów i ile trzeba w to zainwestować?
    • Jak utrzymać i zmotywować zespół na sali?
    • Jak radzić sobie z konfliktami kuchnia/serwis?
    • Jak zbudować lojalność pracownika?

    Adam Pawłowski, pierwszy polski Master Sommelier

  • 11:0011:30

    PANEL dyskusyjny i pytania od publiczności

    Paweł Gruba, dyrektor zarządzający Kafe Zielony Niedźwiedź, Warszawa
    Daniel Pawełek, właściciel restauracji Butchery & Wine oraz Brasserie Warszawska, Warszawa
    Adam Pawłowski, pierwszy polski Master Sommelier
    Krzysztof Żurek, szef kuchni restauracji 3 Rybki w Krakowie (Hotel Stary, LIKUS Hotele i Restauracje)

  • 11:3012:00

    PRZERWA KAWOWA

  • BLOK 2
    JAKOŚĆ I POWTARZALNOŚĆ. Kotlet kotletowi nierówny.
  • 12:0012:20

    Dla wszystkich, którzy chcą rozwijać gastronomię. Od pochodzenia produktu do kulinarnego sukcesu.

    Agnieszka Ożadowicz, TGM HoReCa manager w Makro Cash and Carry Polska SA
    Robert Tomasz Wierzchowski, junior category manager w Makro Cash and Carry Polska S.A.

  • 12:2012:50

    DOSTAWCY I PRODUKT- wykład

    • Jak utrzymać powtarzalność wydawanych dań, jak dotrzeć do producentów i znaleźć produkt dobrej jakości?
    • Pakiety marketingowe oferowane przez dostawców właścicielom restauracji, zaburzające integralność działań i doboru produktu.

    Artur Moroz, właściciel i szef kuchni restauracji Bulaj, Sopot

  • 12:5013:20

    PANEL dyskusyjny i pytania od publiczności

    Ingrid Dahl Skarstein, dyrektor Norweskiej Rady Ryb i Owoców Morza
    Paweł Fabiś, współwłaściciel i szef kuchni restauracji Mąka i Woda, Warszawa
    Artur Moroz, właściciel i szef kuchni restauracji Bulaj
    Jakub Pieniążek, właściciel firmy Fish Lovers
    Agata Wojda, szefowa kuchni, Opasły Tom, Warszawa

  • BLOK 3
    ZARZĄDZANIE KRYZYSOWE. Jak odkręcić kota ogonem?
  • 13:2013:50

    WIZERUNEK - wykład

    • Co zrobić gdy zdarzy się: czarny PR, zła recenzja, afera medialna lub goście, którzy nie są zadowoleni z tego, co dostali na talerzu?

    Agnieszka Małkiewicz, ekspert branży gastronomicznej, doradca, trener

  • 13:5014:20

    PANEL dyskusyjny i pytania od publiczności

    Agnieszka Małkiewicz, ekspert branży gastronomicznej, doradca, trener
    Wojciech Nowicki, pisarz, dziennikarz, recenzent kulinarny Gazety Wyborczej w Krakowie
    Grzegorz Skierkowski, doradca, trener, manager restauracji
    Robert Sowa, współwłaściciel i szef kuchni restauracji Sowa & Przyjaciele w Warszawie
    Dorota Zmarzlak, chairman i założyciel agencji 24/7Communication

  • 14:2015:10

    LUNCH

  • BLOK 4
    NADUŻYCIA FINANSOWE. Siódme – nie kradnij.
  • 15:1015:40

    FINANSE - wykład

    • W jaki sposób skutecznie kontrolować przepływy finansowe w firmie?
    • Jak kontrolować swoich pracowników, by „kasa się zgadzała”?
    • Nieetyczne zachowania pracowników.
    • Jak reagować na nieuczciwe zachowania lub kradzieże?
    • Jak postępować z nieuczciwymi dostawcami?
    • Nie płacisz, nie zarabiasz?

    Piotr Rogowski, właściciel firmy V4B

  • 15:4016:10

    PANEL dyskusyjny i pytania od publiczności

    Grzegorz Kłos, właściciel sieci Fabryka Pizzy oraz restauracji Ed Red w Krakowie
    Marcin Kręglicki, współwłaściciel firmy Kręgliccy Restauracje i Catering
    Piotr Rogowski, właściciel firmy V4B
    Ewa Malika Szyc-Juchnowicz, szefowa kuchni i właścicielka restauracji Malika, Gdynia

  • 16:1016:20

    Loteria wizytówkowa

  • BLOK 5
    MARKETING. Jak odświeżyć oddech?
  • 16:2016:50

    MARKETING - wykład

    • Wydaje Ci się, że masz dobry koncept restauracji i świetnego kucharza, a jednak sala świeci pustkami?
    • Wpadłeś w rutynę, chcesz zmienić kierunek działania lub grupę docelową?
    • Dowiedz się, jak tchnąć nowe życie w swój gastronomiczny biznes.

    Ziemowit Majewski, dyrektor generalny City Park Hotel & Residence w Poznaniu

  • 16:5017:20

    PANEL dyskusyjny i pytania od publiczności

    Gustaw Dmowski, właściciel Studio Dmowski
    Aleksandra Sowa, wspólniczka w rodzinnej firmie Cukiernia Sowa
    Marcin Wachowicz, współwłaściciel warszawskich restauracji AïOLI, AïOLI Mini, MOMU i BanjaLuka

  • 17:2017:30

    PODSUMOWANIE I ZAKOŃCZENIE KONFERENCJI

    • Czego się dziś dowiedzieliśmy?

    Agata Godlewska, redaktor prowadząca miesięcznik „Food Service”

Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.
Food Service VFP Communication
Czas na rozwiązania Wszelkie prawa zastrzeżone © 2015 projekt i realizacja: VFP Communications