Marc Liewehr, prezes VFP Communications
Agata Godlewska, redaktor prowadząca miesięcznik „Food Service”
Gość specjalny: Maciej Dobrzyniecki, Prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce
• Jak znaleźć i wyszkolić szefa kuchni, który będzie zarządzał zespołem, magazynem, miał wiedzę o produkcie, wyczucie smaku i dopasuje swoją wizję do konceptu restauracji?
• Jak radzić sobie z jego często rozbuchanym ego?
Krzysztof Żurek, szef kuchni restauracji 3 Rybki w Krakowie (Hotel Stary, LIKUS Hotele i Restauracje)
• Jak znaleźć dobrego kelnera i rozwinąć jego talent?
• Gdzie szkolić kelnerów i ile trzeba w to zainwestować?
• Jak utrzymać i zmotywować zespół na sali?
• Jak radzić sobie z konfliktami kuchnia/serwis?
• Jak zbudować lojalność pracownika?
Adam Pawłowski, pierwszy polski Master Sommelier
Paweł Gruba, dyrektor zarządzający Kafe Zielony Niedźwiedź, Warszawa
Daniel Pawełek, właściciel restauracji Butchery & Wine oraz Brasserie Warszawska, Warszawa
Adam Pawłowski, pierwszy polski Master Sommelier
Krzysztof Żurek, szef kuchni restauracji 3 Rybki w Krakowie (Hotel Stary, LIKUS Hotele i Restauracje)
Agnieszka Ożadowicz, TGM HoReCa manager w Makro Cash and Carry Polska SA
Robert Tomasz Wierzchowski, junior category manager w Makro Cash and Carry Polska S.A.
• Jak utrzymać powtarzalność wydawanych dań, jak dotrzeć do producentów i znaleźć produkt dobrej jakości?
• Pakiety marketingowe oferowane przez dostawców właścicielom restauracji, zaburzające integralność działań i doboru produktu.
Artur Moroz, właściciel i szef kuchni restauracji Bulaj, Sopot
Ingrid Dahl Skarstein, dyrektor Norweskiej Rady Ryb i Owoców Morza
Paweł Fabiś, współwłaściciel i szef kuchni restauracji Mąka i Woda, Warszawa
Artur Moroz, właściciel i szef kuchni restauracji Bulaj
Jakub Pieniążek, właściciel firmy Fish Lovers
Agata Wojda, szefowa kuchni, Opasły Tom, Warszawa
• Co zrobić gdy zdarzy się: czarny PR, zła recenzja, afera medialna lub goście, którzy nie są zadowoleni z tego, co dostali na talerzu?
Agnieszka Małkiewicz, ekspert branży gastronomicznej, doradca, trener
Agnieszka Małkiewicz, ekspert branży gastronomicznej, doradca, trener
Wojciech Nowicki, pisarz, dziennikarz, recenzent kulinarny Gazety Wyborczej w Krakowie
Grzegorz Skierkowski, doradca, trener, manager restauracji
Robert Sowa, współwłaściciel i szef kuchni restauracji Sowa & Przyjaciele w Warszawie
Dorota Zmarzlak, chairman i założyciel agencji 24/7Communication
• W jaki sposób skutecznie kontrolować przepływy finansowe w firmie?
• Jak kontrolować swoich pracowników, by „kasa się zgadzała”?
• Nieetyczne zachowania pracowników.
• Jak reagować na nieuczciwe zachowania lub kradzieże?
• Jak postępować z nieuczciwymi dostawcami?
• Nie płacisz, nie zarabiasz?
Piotr Rogowski, właściciel firmy V4B
Grzegorz Kłos, właściciel sieci Fabryka Pizzy oraz restauracji Ed Red w Krakowie
Marcin Kręglicki, współwłaściciel firmy Kręgliccy Restauracje i Catering
Piotr Rogowski, właściciel firmy V4B
Ewa Malika Szyc-Juchnowicz, szefowa kuchni i właścicielka restauracji Malika, Gdynia
• Wydaje Ci się, że masz dobry koncept restauracji i świetnego kucharza, a jednak sala świeci pustkami?
• Wpadłeś w rutynę, chcesz zmienić kierunek działania lub grupę docelową?
• Dowiedz się, jak tchnąć nowe życie w swój gastronomiczny biznes.
Ziemowit Majewski, dyrektor generalny City Park Hotel & Residence w Poznaniu
Gustaw Dmowski, właściciel Studio Dmowski
Aleksandra Sowa, wspólniczka w rodzinnej firmie Cukiernia Sowa
Marcin Wachowicz, współwłaściciel warszawskich restauracji AïOLI, AïOLI Mini, MOMU i BanjaLuka
• Czego się dziś dowiedzieliśmy?
Agata Godlewska, redaktor prowadząca miesięcznik „Food Service”