prelegenci



  • Wśród prelegentów m.in.:

  •  

     



  • Mariusz Białek

    Mariusz Białek

    właściciel hodowli Hereford i BEEFshop.pl

    Przedsiębiorca z bogatym międzynarodowym doświadczeniem w zarządzaniu i marketingu sektora business consulting. Jedną z jego inwestycji jest HerefordWarmia, największa w Polsce hodowla bydła mięsnego tej rasy, która prowadzi sprzedaż on-line od hodowcy bezpośrednio do gastronomi i Klienta detalicznego wołowiny PREMIUM. Jest Przewodniczącym Sekcji Hereford przy PZHiPBM.

  • Piotr Bikont

    Piotr Bikont

    reżyser, publicysta i krytyk kulinarny

  • Przemysław Błaszczyk
    Fot. Radosław Kaźmierczak

    Przemysław Błaszczyk

    szef kuchni, właściciel Mañana Bistro & Wine, współwłaściciel Sezo'novo i Cooler Club & Food

    Kulinarny samouk, pasjonat, szlify profesjonalne pod okiem Kurta Schellera. Uwielbia wino, muzykę, snowboard, podróże i objadanie się. 2 czapki Gault et Millau dla Mańana. Rekomendacja Slow Food Polska dla Mańana. Współtwórca: Menufaktura - pierwszy miejski festiwal kulinarny w Katowicach. Popełnienie kilkunastu felietonów kulinarnych między innymi dla: CJG w Katowicach (gazeta wyborcza), Magazyn BE. Prowadzenie warsztatów kulinarnych.

  • Monika Brodka

    Monika Brodka

    wokalistka, miłośniczka podróży i dobrej kuchni

    Wokalistka, autorka muzyki i tekstów. Jedna z najbardziej wyrazistych i inspirujących postaci polskiej sceny muzycznej. Wydała dotychczas trzy płyty studyjne: Album (2004), Moje piosenki (2006), Granda (2010) oraz EPkę LAX (2012). W maju tego roku ukaże się jej najnowszy album pt.: „Clashes”.
    Prywatnie Brodka jest wielbicielką podróży i dobrej kuchni. Zwiedziła m.in. Japonię, Stany Zjednoczone, Meksyk, Tajlandię, Wietnam, Islandię. W każdym z tych miejsc poszukuje lokalnych produktów, z odwagą próbuje nieznanych potraw i smaków, a inspiracje z podróży przenosi do swojej kuchni. Uwielbia gotować, ale równie często odwiedza restauracje – zarówno te z najwyższej półki, jak i proste, street foodowe koncepty. W 2012 roku zasiadła w jury konkursu „Knajpa Roku” organizowanego przez Gazetę Wyborczą.

  • Bogdan Bruczko

    Bogdan Bruczko

    wiceprezes zarządu Sfinks Polska

    Prezes zarządu w spółkach z branży gastronomicznej - Shanghai Express Sp. z o.o. od czerwca 2014 r. oraz W-Z.Pl Sp. z o. o. W zarządzie Sfinks Polska zasiada po raz drugi, wcześniej w latach 2009 - 2014 sprawował już funkcję wiceprezesa tej spółki. Zanim rozpoczął karierę w grupie kapitałowej Sfinks był związany z bankowością. W latach 2000 - 2009 pracował w Dominet SA oraz w Dominet Banku, gdzie od 2006 r. pełnił funkcję wiceprezesa zarządu. Odpowiadał za Pion Kredytów, Pion Operacji, w tym za obsługę klienta i zarządzanie jakością w sieci placówek. Nadzorował także realizację celów sprzedażowych, w tym zajmował się rozbudowywaniem działalności banku o pośrednictwo kredytowe. Wcześniej pełnił m.in. funkcje dyrektora Departamentu Ryzyka Kredytowego i zastępcy dyrektora w Departamencie Windykacji. Ukończył Finanse i Bankowość na Akademii Ekonomicznej w Poznaniu.

  • Michał Brzozowski

    Michał Brzozowski

    współwłaściciel restauracji Na Lato

    Professional dreamer, wierzy, że każde marzenie można zrealizować. Współwłaściciel i twórca kultowych Na Lato, 1500m2 i Plażowej. Koneser sztuki i oryginalnych smaków, w drugim wcieleniu DJ, a z zamiłowania Bon Vivant i podróżnik. Absolwent kierunku Music Management berlinskiego Freie Universitaet. Ciągle w biegu za nowymi pomysłami. Follow your dreams & embrace impossible.

  • Grzegorz Bukato

    Grzegorz Bukato

    właściciel hurtowni owoców i warzyw ”BUKAT”

    Jego ogromna wiedza oraz doświadczenie na rynku owoców i warzyw są nie do przecenienia. Od wielu lat dostarcza wyszukane świeże produkty do najlepszych hoteli oraz restauracji. Jego pasją są podróże i egzotyka, uwielbia również jeździć na nartach. Koneser dobrej kuchni.

  • Katarzyna Derdzińska

    Katarzyna Derdzińska

    konsultant, trener, coach

    Przez 8 lat związana z firmą doradczą Aon Hewitt, w której pełniła rolę Dyrektor Programu Najlepsi Pracodawcy w Polsce, Lidera Oferty Talent & Engagment, a w końcu Dyrektora ds. Rozwoju Biznesu. W ostatnich latach pełniła rolę Dyrektora Personalnego.
    Od ponad 10 lat specjalizuje się w projektach z zakresu budowania zaangażowania pracowników, integrując perspektywy zarządów/właścicieli/ sponsorów, menedżerów i pracowników. Realizowała również projekty z zakresu podnoszenia efektywności organizacyjnej, komunikacji wewnętrznej oraz zarządzania zmianą.
    Do metod jej pracy należą warsztaty, zogniskowane wywiady grupowe, wywiady indywidualne, sesje coachingowe. Łączy w nich wiedzę z zakresu zarządzania z wiedzą psychologiczną.
    Jest absolwentką Akademii Ekonomicznej w Poznaniu oraz ESCP-EAP European School of Management w Berlinie, gdzie uzyskała tytuł Diplom-Kauffrau z zakresu Biznesu międzynarodowego. Ukończyła Program The Art and Science of Coaching w Szkole Coachów Erickson College/ Wszechnicy Uniwersytetu Jagiellońskiego.

  • Mariusz Diakowski
    Fot.: DANIEL MIŚKO / Miśko Collective

    Mariusz Diakowski

    właściciel restauracji Zielnik, PAPU, Stary Dom

    Pasjonat dobrej kuchni i profesjonalnych restauracji. Posiada 20 letnie doświadczenie w prowadzeniu i zarządzaniu lokalami gastronomicznymi. W 1999 r. otworzył restaurację "Zielnik", w 2005 r. restaurację "PAPU" a 5 lat później wraz z aktorem Piotrem Adamczykiem kolejny lokal na warszawskim Mokotowie – restaurację "Stary Dom". Od trzech lat współwłaściciel "Cukierni Stary Dom". Miłośnik dobrego jedzenia, popularyzator polskiej kultury kulinarnej.

  • Urszula Eriksen

    Urszula Eriksen

    współzałożycielka NABO Cafe

    Współzałożycielka NABO Cafe, pierwszego skandynawskiego bistro w Warszawie, nagrodzonego po kilku miesiącach od otwarcia, przez Gazetę Wyborczą tytułem "knajpy roku 2012". Od 4 lat wraz z mężem prowadzi firmę, udowadniając, że można z sukcesem łączyć pracę z życiem prywatnym. Wyznaje maksymę Romana Młodkowskiego (dziennikarza, twórcy TVN CNBC), że "biznes jest sztuką robienia rzeczy, które innym wydawały się bez sensu". Z wykształcenia marketer, związana z rozwojem e-marketingu w Polsce. Wprowadzała m.in. markę IKEA "do sieci". Doświadczenie 20 lat pracy w szwedzkiej korporacji oraz duński mąż na zawsze naznaczyło ją miłością do skandynawskiej filozofii i stylu życia. Lubi zaskakujące zwroty akcji i nie boi się wyzwań. Wbrew wszystkiemu lubi zaczynać od nowa…

  • Magdalena Figurna

    Magdalena Figurna

    head of communication Makro Cash and Carry

    Menedżer ds. PR i Komunikacji Wewnętrznej w MAKRO Cash and Carry Polska S.A. Odpowiedzialna m.in. za projekty zaadresowane do sektora HoReCa. Wcześniej związana przez blisko 10 lat z agencjami On Board Public Relations i ComPress. Absolwentka filologii angielskiej Uniwersytetu Gdańskiego, Podyplomowego Studium Public Relations Uniwersytetu Warszawskiego oraz Studium Marketingu Internetowego SGH.

  • Radosław Fronc

    Radosław Fronc

    prezes zarządu spółki Target Service, właściciel restauracji Kogel Mogel

    Założyciel i współwłaściciel grupy restauracji m.in: Kogel Mogel, Miód Malina, MAMMA MIA, Wesele, Boscalola, Bianca, La Grande Mamma, La Campana. Od 2008 roku wymienione restauracje otrzymały blisko w sumie ponad 20 wyróżnień przez przewodnik Michelin (Miód Malina 2008-2013, Wesele 2009- 2013, La Campana 2010-2016, Kogel Mogel 2014-2016, Bianca 2015-2016). Ponadto Kogel Mogel i La Campana obecne są również w przewodniku Gault&Milleau. Absolwent wydziału Psychologii na Uniwersytecie Jagiellońskim. W prowadzeniu restauracji od zawsze intrygował i pasjonował go proces relacyjności i genuine hospitality. Pasjonat podróży inspirowanych znakomitą kuchnią, winem i operą.

  • Matias Glusman

    Matias Glusman

    konsultant branży napojów

    Matias Glusman jest jednym z najbardziej znanych specjalistów ds. napojów, w szczególności wina i wody na rynku polskim. Polak z pochodzenia, urodzony w Argentynie, który kształcił się w Wielkiej Brytanii, a w Polsce mieszka od 2004 r. Od wielu lat aktywny w branży winiarskiej i jeden z wiodących specjalistów ds. sektora HoReCa. Posiada najwyższe międzynarodowe kwalifikacje WSET (Wine & Spirit Education Trust), tytuł Diploma (poziom 4), jako jedyny w Polsce jest w trakcie zdobycia najbardziej prestiżowej kwalifikacji winiarskiej na świecie, Master of Wine (MW). Posiada także tytuł Sake Educator, jako jedyna osoba w Europie Środkowo-Wschodniej oraz jest sędzią podczas International Taste Awards w Brukseli. Podczas swoich kursów wykształcił setki managerów, sommelierów (włączając najsławniejszych w Polsce) oraz konsumentów, ucząc ich oceny jakości napojów, serwowania i zarządzania sprzedażą. Włożył wiele wysiłku w upowszechnianie kultury picia wysokiej jakości wody i rozwój specjalizacji hydrosommelier. W tym kontekście, napisał wiele artykułów do prasy specjalistycznej, a także miał wystąpienie jako wiodący prelegent podczas High End Waters Summit w Szanghaju w 2013 (‘Od wina do wody’). W 2015 został zaproszony do wygłoszenia referatu w ramach programu MBA w IMD Business School w Lozannie, który poświęcił zagadnieniom związanym z pracą konsultanta ds. napojów. Wśród jego najbardziej udanych projektów są: wprowadzenie kwalifikacji WSET jako standardu na polskim rynku, skuteczne wejście wody Cisowianka Perlage na rynek HoReCa (był brand managerem i ambasadorem marki w latach 2012-13), wsparcie rozwoju kategorii „cydr” podczas wprowadzania na marki Cydr Lubelski na rynek HoReCa. Obecnie jest zaangażowany w wiele projektów, w tym HoReCa Academy (zarządzanie procesem sprzedaży napojów) i wprowadzenie na rynek nowej marki wody w 2016.

  • Tomasz Jakubiak

    Tomasz Jakubiak

    właściciel restauracji Gar Jakubiaka, prowadzący program „Jakubiak rodzinnie”, autor książek kulinarnych

    Od 2016 roku Ambasador Akademii Smaków sygnowanej marką Bosch oraz Ambasador marki i doradca kulinarny firmy Herbapol Lublin S.A. Przez cztery lata związany z telewizją śniadaniową „Dzień dobry TVN”, gościnnie występował też w programie „Pytanie na śniadanie”. Niejednokrotnie również w roli prowadzącego audycje radiowe w Antyradio i Programie 4 Polskiego Radia . W ramach współpracy z telewizją kuchnia+, wziął udział w dwóch edycjach Food Film Festiwal. Przez dwa lata, z sukcesem współpracował z NORGE - Norwegian Seafood Export Council (Norweska Rada ds. Eksportu Ryb i Owoców Morza), ucząc Polaków, jak ważnym elementem jadłospisu są ryby. Jako ekspert był m.in.: prelegentem w panelu kulinarnym organizowanym przez magazyn MaleMan oraz współtworzył Galę Grand Prix Magazynu wino 2012. W ramach promocji ulicznego jedzenia zorganizował w czerwcu 2013 roku pierwszy Street Food Festival by Tomasz Jakubiak, którego ideą było pokazanie nowej jakości kuchni – zdrowego fast foodu. W roku 2013 dołączył do Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Tomek jest także pomysłodawcą i organizatorem pierwszej Kolacji Charytatywnej, której celem było zebranie funduszy na rzecz opuszczonych i osieroconych dzieci, podopiecznych SOS Wiosek Dziecięcych. Prywatnie, jako wielbiciel kuchni meksykańskiej, pokusił się o stworzenie sieci restauracji S’poco Loco, które cieszą się uznaniem miłośników ostrej kuchni.

  • Marta Jakubowska

    Marta Jakubowska

    współwłaścicielka Brasserie Warszawska

    Z branżą gastronomiczną związana od 8 lat. Pierwsze doświadczenie zdobywała w restauracjach w Londynie, w których przeszła każdy szczebel kariery. Po powrocie do kraju zajmowała się PR i marketingiem w agencjach reklamowych. Od 4 lat ściśle związana z rynkiem restauracyjnym w Polsce. Zajmuje się kształtowaniem działań marketingowych i budowaniem wizerunku konceptów restauracyjnych m. in. Butchery&Wine, Brasserie Warszawska, Rozbrat20, POP UP Ferment.

  • Krzysztof Janiszewski

    Krzysztof Janiszewski

    współwłaściciel restauracji Senses, właściciel konceptu Złoto Hiszpanii

    Posiada wykształcenie wyższe ekonomiczne. Jest właścicielem firmy Złoto Hiszpanii, będącej importerem najlepszych produktów i win hiszpańskich oraz posiadającej delikatesy i tapas bary w Warszawie. Jest również współwłaścicielem Restauracji Senses, zdobywczyni drugiej w Polsce gwiazdki Michelin w 2016 roku oraz Ole Tapas Restaurant i Prima Pasta wciąż pracując nad powiększaniem gastronomicznej mapy Warszawy. Zarówno prywatnie jak i zawodowo jest miłośnikiem dobrego jedzenia, wina i podróży, z których czerpie inspiracje swoich pomysłów. Przede wszystkim jednak jest znawcą produktów spożywczych oraz win pochodzących z Hiszpanii. Czynnie uczestniczy w konferencjach i sympozjach z udziałem międzynarodowych szefów kuchni.

  • Agnieszka Jarczyńska

    Agnieszka Jarczyńska

    właścicielka AJA Fresh Fish & Seafood

    Z wykształcenia ekonomistka, z zamiłowania gastronom, z zawodu przedsiębiorca. Od 2008 roku prowadzi firmę specjalizującą się w imporcie i dystrybucji ryb i owoców morza, będącą obecnie liczącym się dostawcą dla HoReCa ale również sklepów i sieci handlowych. Z doświadczenia w pracy w rodzinnych restauracjach (Jeff’s, Podwale, Bazyliszek, Der Elefant, U Szwejka, St. Antonio, Berek, Sukiennice, Pod Wawelem) wyniosła zrozumienie wagi jakości dostaw dla gastronomii – ich terminowości, kompletności i jakości produktów. Chętnie dzieli się doświadczeniem, przekładając znajomość specyfiki gastronomii, relacji restaurator-dostawca z perspektywy obu stron, procesów przetwarzania produktów i własne doświadczenie w kuchni na partnerskie relacje z kontrahentami z branży.

  • Grzegorz Kłos

    Grzegorz Kłos

    właściciel restauracji Ed Red oraz sieci Fabryka Pizzy

    Restaurator krakowski działający w branży od 16 lat. Aktualnie prowadzi ogólnopolską sieć restauracji włoskich w formacie franczyzowym Fabryka Pizzy, w ostatnim czasie skoncentrowany na restauracji Ed Red, gdzie z szefem kuchni Adamem Chrząstowskim sezonują na sucho polską wołowinę. Zdecydowanie woli otwierać restauracje, niż je prowadzić, na szczęście wspiera go mocny zespół operacyjny na czele z jego wspólnikiem Dominiką Kłos. W dorobku otwarć znajdują się także takie projekty działające w Krakowie jak Moment Restobar, Zazie Bistro czy Modern Catering.

  • Tomasz Kolecki

    Tomasz Kolecki

    wiceprezydent Stowarzyszenia Sommelierów Polskich

    Wiceprezydent Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, Diploma Association de la Sommellerie Internationale, Mistrz Polski Sommelierów w latach 2007 - 2010 r. Uczestnik finałów Mistrzostw Europy i Świata Sommelierów w Sofii, Santiago de Chile, Strasburgu oraz Tokio. Przewodniczący Komisji Dydaktycznej Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Arbiter m.in. na Mistrzostw Polski Sommelierów, finału światowego Coupe Georges Baptiste, ITQI (Bruksela) i IWSC (Londyn). Jest także felietonistą Pulsu Biznesu, autorem wielu kart win, w tym nagradzanych przez magazyn Wine Spectator. Ekspert i doradca portalu Winezja.pl oraz sieci sklepów Biedronka.

  • Krzysztof Kołaszewski

    Krzysztof Kołaszewski

    CEO & Co-Founder Bobby Burger

    Przerwał studia na Wydziale Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego, poświęcając się w pełni swojej pasji i firmie. Spółka w zaledwie trzy lata otworzyła ponad 30 placówek w całej Polsce, a sieć została wyróżniona takimi nagrodami branżowymi, jak SCF Retailers’ Award 2015 czy Food Business Awards 2015. Prywatnie sternik jachtowy i świeżo upieczony pilot awionetki.

  • Justyna Kosmala

    Justyna Kosmala

    współwłaścicielka czterech kawiarni-piekarni Charlotte

    Współwłaścicielka czterech kawiarni-piekarni Charlotte. Chleb i wino (dwóch w Warszawie, w Krakowie oraz we Wrocławiu). Kreatorka i realizatorka pop-upowego baru i bazaru w starej Hali Koszyki w Warszawie.

  • Agnieszka Kręglicka

    Agnieszka Kręglicka

    współwłaścicielka Kręgliccy - Restauracje & Catering

    Ekspert w dziedzinie kulinariów i żywienia. Autorka książek kulinarnych oraz programu telewizyjnego „Para w kuchni” dla Kuchnia.tv. Felietonistka „Wysokich Obcasów” oraz miesięcznika „Dziecko”. Członkini i propagatorka organizacji Slow Food Polska. Agnieszka i jej brat Marcin posiadają osiem restauracji: meksykańską El Popo, greckie tawerny Meltemi i Santorini, włoską trattorię Chianti, Piątą Ćwiartkę na Zamku Królewskim, Opasły Tom, zabytkową Fortecę oraz Klub Bankowca.

  • Michał Kuter

    Michał Kuter

    właściciel i szef kuchni restauracji A Nóż Widelec

    właściciel i szef kuchni restauracji A Nóż Widelec w Poznaniu. Absolwent prestiżowej szkoły kulinarnej w Londynie - Westminster Kingsway College z dyplomem Advanced Diploma In Culinary Arts. Doświadczenie zdobywał w Londynie w takich restauracjach jak Chez Bruce, Le Gavroche, Petrus. Zdobywca tytułu szef roku kuchni tradycyjnej Gaullt&Millau 2016 oraz Szef kuchni roku regionu Wielkopolska / Dolny Śląsk. Pasjonuje się wyśmienitą kuchnią, starymi motocyklami, historią Polski.

  • Piotr Kuziela

    Piotr Kuziela

    TGM HoReCa Makro Cash and Carry

    Obecnie Target Group Manager ds. HORECA Makro C&C. Swoje pierwsze kroki w gotowaniu stawiał ponad 10 lat temu- w jednym z Londyńskich Hoteli Marriott 5*. Swój kunszt rozwijał na Wyspie Jersey, Chanel Island w butikowym Hotelu Chateau La Chaire, Rozel Bay. Laureat Global Chefs Challenge 2015, International Marriott Black Box 2009 w Birmingham. Były Szef Kuchni- Trener w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości MAKRO.

  • Paweł Maria Kwiatkowski

    Paweł Maria Kwiatkowski

    właściciel restauracji Tamka 43

    Promotor, producent, organizator i pomysłodawca prestiżowych wydarzeń artystycznych w Polsce i za granicą. Producent kilkuset eventów, jubileuszy, konferencji, projektów promocyjnych oraz koncertów z udziałem zagranicznych gwiazd, takich jak: Ray Charles, James Brown, Jamie Culum, Seal, Natalie Cole, Diana Krall, Wynton Marsalis, John Lurie, Paco de Lucia, Al Di Meola, Michel Petrucciani, Coolio, Macy Gray, Woody Allen, Grace Jones, Manhattan Transfer, Kool and The Gang…
    W latach ‘95 – 2000 Dyrektor Generalny Festiwalu Jazz Jamboree, producent największego polskiego festiwalu za granicą „PKO BP London Live” - Wembley Arena (2008), koncertu „Zaczęło się w Polsce” z udziałem Kylie i Scorpions w Stoczni Gdańskiej w 2009 roku (100 tys. widzów), producent 10 edycji Gali Fryderyk (2007-2016) i Festiwalu Pozytywnych Wibracji (2010-2013). Organizator popularnych wystaw w PKiN (1 mln widzów).
    Właściciel restauracji Tamka 43 wyróżnionej prestiżowymi rekomendacjami m.in. słynnych francuskich przewodników Michelin oraz Gault et Milleau, a także wieloma nagrodami, m.in. tytułem Najlepszej Polskiej Restauracji w kilku różnych konkursach gastronomicznych.
    Członek Akademii Fonograficznej ZPAV. Juror dwóch prestiżowych konkursów branży reklamowej – międzynarodowego Effie Awards oraz polskiego KTR (Klub Twórców Reklamy). Członek Klubu Agencji Eventowych oraz Stowarzyszenia Komunikacji Marketingowej SAR.
    Prywatnie pasjonat jachtingu, wina i dobrej kuchni.

  • Grzegorz Łapanowski

    Grzegorz Łapanowski

    kucharz i dziennikarz kulinarny, właściciel Food Lab Studio

    Miłośnik dobrego i zdrowego jedzenia, który swoją pasją i doświadczeniem pragnie dzielić się z innymi. Właściciel Food Lab Studio- największego studia kulinarnego w Polsce. Prowadzący i juror w programie Top Chef oraz prowadzący w programie Misja Stołówka. Autor książek: „Smakuje” i „Szkoła na Widelcu. Najlepsze przepisy dla całej rodziny”, współautor książki „Dwie ryby”, w których dzieli się swoją wiedzą na temat dobrego gotowania. Założyciel i prezes Fundacji „Szkoła na Widelcu”­, która od 2012 roku działa na rzecz poprawy jakości żywienia dzieci i młodzieży.

  • Joanna Mróz

    Joanna Mróz

    prowadząca Froblog.pl

    Zawodowo od kilkunastu lat zajmuje się marketingiem. Absolwentka London’s Chartered Institute of Marketing. Pracuje w jednej z największych firm informatycznych na świecie, gdzie odpowiada za kampanie marketingowe w Europie. Hobbystycznie od ponad ośmiu lat prowadzi Froblog.pl – bloga z niezależnymi opiniami o restauracjach, a od lipca 2012 współtworzy (razem z Restaurantica.pl) WarsawFoodie – dwujęzyczny magazyn internetowy o wszystkim, co warto wiedzieć o jedzeniu w Warszawie. Froblog.pl to zbiór opinii, wrażeń, przemyśleń o restauracjach. W ciągu siedmiu lat istnienia Froblog.pl opublikował ponad 500 tekstów o restauracjach, tysiące zdjęć dań i kilkanaście rozmów z szefami kuchni. WarsawFoodie, nazywany przez Macieja Nowaka „niezastąpionym nawigatorem po warszawskich gastronewsach”, jest od dłuższego czasu pierwszym miejscem informacji o nowościach w stołecznych restauracjach. Joanna Mróz regularnie publikuje w magazynach USTA i Food Service.

  • Adam Nożykowski

    Adam Nożykowski

    menedżer w Pionie Bankowości Prywatnej Getin Noble Bank

    Posiada szerokie 14-letnie doświadczenie z zakresu finansów, zarządzania zasobami ludzkimi, bankowości, finansowania przedsiębiorstw. Autor licznych publikacji o tematyce ekonomicznej, ekspert oraz komentator m.in. na antenie TVN BiS. Wcześniej pracował również w Roedl&Partner, Expander, Open Finance, TuEuropa.

  • Daniel Pawełek

    Daniel Pawełek

    właściciel restauracji Butchery & Wine, Brasserie Warszawska oraz Rozbrat 20

    Pasjonat dobrej kuchni i profesjonalnych restauracji, wizjoner. Posiada 20 letnie doświadczenie w prowadzeniu i zarządzaniu restauracjami. Przez 15 lat pracował w Londynie, był general managerem m.in. w: The Dorchester hotel Grill Room, Sketch, Bank Restaurant Group. Po powrocie do Polski został dyrektorem w Klubie Polskiej Rady Biznesu prowadzonym w Pałacu Sobańskich. W 2011 r. otworzył Butchery&Wine, która jako jedyna restauracja w Polsce trzy lata z rzędu (2012, 2013, 2014 r.) otrzymywała prestiżową nagrodę przewodnika Michelin - Bib Gourmand. W 2012 r. otworzył Brasserie Warszawską, która jako jego druga restauracja otrzymała w 2014 r. otrzymała Bib Gourmand. Pod koniec 2014 r. otworzył wspólnie z Grzegorzem Kwapniewskim legendarnym „rzeźnikiem z Polnej” autorski sklep rzeźniczy w miasteczku Wilanów - CrazyButcher&Wine.

  • Eric Poirier

    Eric Poirier

    prezes zarządu MAKRO Cash & Carry Polska

  • Andrzej Polan

    Andrzej Polan

    właściciel restauracji Mała Polana Smaków, prowadzący program „Czy na pewno umiesz gotować?” w Kuchni+ oraz „Dzień Dobry TVN”

  • Wiesław Pomorski

    Wiesław Pomorski

    dr nauk prawnych, doradca podatkowy

    Pionier doradztwa podatkowego w Polsce, z którym jest związany zawodowo nieprzerwanie od 1990r. Specjalizuje się w postępowaniach kontrolnych i podatkowych, w tym sądowej kontroli decyzji, podatkach dochodowych PIT i CIT oraz podatku od towarów i usług. Jest także doradcą biznesowym przedsiębiorców z sektora małych i średnich firm. Spółki z Grupy POMORSKI, którymi kieruje, wspierają przedsiębiorców z branży hotelarsko-gastronomicznej, handel hurtowy, przemysł przetwórczy i innych w obszarach, podatki, prawo, finanse, w tym m.in. w zakresie identyfikacji ryzyk biznesowych oraz przekształceń własnościowych spółek i firm osób fizycznych. Autor licznych publikacji z zakresu stosowania prawa podatkowego m.in. w Rzeczpospolitej, Gazecie Prawnej, Prokuraturze i Prawie. 

  • Piotr Popiński

    Piotr Popiński

    właściciel restauracji Dom Wódki, Oberża Pod Czerwonym Wieprzem, Folk Gospoda i Thai Papai

    Restaurator, podróżnik kulinarny, ekspert rynku gastronomicznego. Absolwent Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie. Posiada ponad 15 letnie doświadczenie w kreowaniu, budowaniu i zarządzaniu konceptami gastronomicznymi. Uczestniczył w tworzeniu kilkudziesięciu projektów restauracyjnych, zarówno sieciowych jak i indywidualnych, w Polsce i zagranicą. Popularyzator polskiej kultury kulinarnej i idei food pairingu. Właściciel restauracji Dom Wódki, Oberża Pod Czerwonym Wieprzem, Folk Gospoda i Thai Papai. Od kilkunastu lat aktywnie uczestniczy w ruchu „Foodies”, podróżując po świecie szlakiem restauracji wyróżnionych gwiazdkami Michelin, których odwiedził już ponad 130. Pasjonat sztuki barmańskiej i miksologii. Kolekcjoner przedmiotów związanych z historią alkoholu. Autor konceptu Muzeum Wódki.

  • Krzysztof Sarnecki

    Krzysztof Sarnecki

    współzałożyciel i prezes zarządu QUEST Change Managers

    Przedsiębiorca. Konsultant strategiczny i interim menedżer. Zawodowy negocjator. Ekspert w zakresie marketingu i budowania przewagi rynkowej firm oraz agent zmian w procesach transformacji dużych i średnich firm. Przez kilka lat był doradcą dla sieci hoteli cztero i pęciogwiazdkowych Marriot Residence Inn oraz Twelve Oaks Corporate Housing w Stanach Zjednoczonych w obszarze podnoszenia jakości obsługi klienta we wszystkich działach. Założyciel i przez 20 lat Prezes Academy of Business & Career Development w Chicago. Współpracuje z wieloma czołowymi firmami w Polsce i za granicą w obszarze podnoszenia ich konkurencyjności. Twórca pierwszej na świecie nielinearnej inżynierii sprzedaży - V Generacji Sprzedaży™ oraz inżynierii Komunikacji Nieantagonizującej™. Konsultant, trener i coach kilkunastu tysięcy członków zarządów i menedżerów. Jeden z nielicznych zawodowych negocjatorów w Polsce. Absolwent University of Illinois, The UIC Institute for Entrepreneurial Studies w Chicago i programu MBA w Lake Forest Graduate School of Management (Lake Forest, Illinois).

  • Patrycja Siwiec

    Patrycja Siwiec

    zastępca redaktor naczelnej magazynu „Food Service”

    Dziennikarka specjalizująca się w tematyce kulinarnej i winiarskiej. Ukończyła profesjonalny kurs Wine & Spirits Education Trust na poziomie Advanced. Autorka bloga gastronomicznego: Smaklick.com. Doświadczenie gastronomiczne zdobywała w Polsce, Belgii, Wielkiej Brytanii oraz Islandii. Jako akredytowany dziennikarz uczestniczyła w międzynarodowych wydarzeniach takich jak: Madrid Fusion 2014-2016, The World’s 50 Best Restaurants, Obsession Food&Wine Festival. Specjalizuje się w przeprowadzaniu wywiadów z szefami kuchni, recenzowaniu restauracji (w Polsce i zagranicą), analizowaniu trendów gastronomicznych na świecie oraz tego w jaki sposób mogą zaistnieć na rynku polskim.

  • Aleksandra Stępniewska

    Aleksandra Stępniewska

    TGM HoReCa Manager w Makro Cash and Carry Polska S.A.

    Od sierpnia 2013 roku odpowiada za komunikację skierowaną do Klientów HoReCa w Makro Cash and Carry Polska S.A. Od 2011 roku związana z Makro Cash and Carry Polska S.A., pracując początkowo w Dziale Operacji oraz od 2013 roku w Dziale Marketingu, na stanowiskach związanych bezpośrednio z pracą z Klientami.

  • Ewa

    Ewa "Malika" Szyc-Juchnowicz

    właścicielka i szefowa kuchni restauracji Malika

    Szefowa kuchni i właścicielka restauracji Malika w Gdyni. Polka urodzona i wychowana w Algierii. Harmonijnie łączy kuchnię Maghrebu z polskimi produktami. Fascynuje ją ogień i związane z nim techniki gotowania. Zajmuje się filologią kulinarną – poszukuje źródeł nazw, przepisów i smaków. Przez Gault&Millau nominowana do nagrody Kobieta – Szef Kuchni 2015. Zanim rozpoczęła swoją karierę w gastronomii była nauczycielem i tłumaczem języka francuskiego. Osiem lat temu, podążając za swoją pasją, skierowała kroki, ręce i serce do profesjonalnej kuchni, w której przeszła kolejne szczeble hierarchii - pomoc kuchenna, następnie kucharz i szef kuchni w restauracjach w Trójmieście. Prowadzi warsztaty kulinarne podczas których podobnie, jak w swojej kuchni łączy smaki Afryki Północnej i Francji z darami polskich pól, łąk i lasów. Starannie dobiera projekty, w których uczestniczy, tak aby były jednocześnie wyzwaniem i nauką. Finalistka dwóch telewizyjnych konkursów kulinarnych "Gotuj o wszystko" programu Dzień dobry TVN oraz I edycji TOP CHEF w telewizji POLSAT. Jednak z inicjatorek projektu wspierającego kobiety polskiej gastronomii „Mądre Piękne i Gotują”.

  • Justyna Sypka Abdulloh

    Justyna Sypka Abdulloh

    właściciel Amrit Kebab Restaurant oraz Amrit Sweets

    Przez 10 lat pracowała jako manager ds. szkoleń i współpracy z multiagencjami w strukturach agencji Allianz Polska. Od 2007 wraz z mężem Ghazym Abdulloh prowadzi sieć Amrit. Aktualnie 6 lokalizacji na terenie Warszawy z której każda z nich obsługuje od 700 do 1000 klientów dziennie. Amrit jest zdobywcą wielu nagród oraz wyróżnień np.: najlepsza restauracja w Polsce z dowozem 2015 według Klientów portalu pyszne.pl, zdobywca trzeciego miejsca w Polsce w konkursie na "Noże i widelce" portalu gdziezjesc.pl oraz tytuł Ambasadora dobrego stylu przyznawanego przez Klub integracji europejskiej. Od roku także prowadzi firmę Prodoner - produkcja kebaba drobiowego oraz wołowego. Prywatnie: szczęśliwa mężatka, mama dwóch synów, pasjonuje się kuchnią arabską, kocha podróże i polskie morze.

  • Piotr Tomalak

    Piotr Tomalak

    dyrektor biznes unitu HoReCa & On The Go Coca-Cola Hellenic

    Od początku przygody zawodowej jest związany z biznesem gastronomicznym. Wieloletnie doświadczenie zdobywał w kilku firmach i krajach. Od 2012 roku w firmie Coca-Cola HBC Polska obejmował różne stanowiska kierownicze w dziale sprzedaży by od stycznia 2015 objąć stanowisko dyrektora zarządzającego biznes unit’em rynku gastronomicznego i on the go.

  • prowadzenie konferencji i paneli dyskusyjnych

  • Agata Godlewska

    Agata Godlewska

    redaktor naczelna miesięcznika „Food Service”

    Związana z miesięcznikiem od 6 lat. Doświadczenie z zakresu mediów oraz prowadzenia magazynów zdobywała w wydawnictwach lifestyle'owych oraz custom publishing. Autorka licznych wywiadów, w tym z najważniejszymi szefami kuchni w Polsce. Jako akredytowany dziennikarz uczestniczyła m.in. w takich wydarzeniach, jak Madrid Fusion, The World's 50 Best Restaurants czy Omnivore Paris. Stała bywalczyni restauracji, poszukiwaczka nowych trendów, wielbicielka podróży.

  • Agnieszka Małkiewicz

    Agnieszka Małkiewicz

    właścicielka AM Food & HoReCa Communications

    Od 2006 r. związana biznesowo z branżą gastronomiczną. Właścicielka firmy AM - Food and Horeca Communications oraz wiceprezes stowarzyszenia Cook in Poland. Specjalizuje się w budowaniu strategii marek, kreowaniu programów marketingowych i tworzeniu wizerunku personalnego klientów branży HoReCa oraz F&B, a także w organizacji spotkań, tworzeniu platform komunikacji i projektowaniu konferencji branżowych. Ma wieloletnie doświadczenie w zarządzaniu przedsiębiorstwem gastronomicznym (kreacja, wdrażanie, sprzedaż rozwiniętego przedsiębiorstwa). Prowadzi szkolenia, warsztaty, konsultacje w branży HoReCa w zakresie zarządzania i marketingu z naciskiem na zagadnienia PR. Wspiera firmy w budowaniu relacji biznesowych z usługodawcami i dostawcami. Współpracowała merytorycznie ze Szkołą Główną Handlową w zakresie marketingu i zarządzania w sektorze HoReCa. Obecnie współpracuje z SWPS (Food Studies). Podróżuje kulinarnie i biznesowo, zbierając inspiracje do kolejnych projektów (Madrid Fusion, Salone del Gusto, Parabere Forum). Absolwentka Szkoły Głównej Handlowej (finanse i bankowość) oraz Studiów Podyplomowych na Uniwersytecie Warszawskim (public relations).

Food Service Summit Wszelkie prawa zastrzeżone © 2016 projekt i realizacja: VFP Communications