Ekspert branży gastronomicznej, doradca, trener. Łączy restauratorskie doświadczenie z marketingową wiedzą i PR-owską praktyką zdobytą w międzynarodowych korporacjach. Jej specjalizacja to biznes gastronomiczny, w ramach którego doradza, szkoli, organizuje i kreuje nowoczesne programy komunikacji marketingowej budujące i promujące wizerunek firm, miejsc i ludzi, które wg niej są tego warte;-) Podkreśla „poznałam wielu ludzi, przetestowałam wiele rozwiązań, znalazłam wiele odpowiedzi na własne ryzyko i za własne pieniądze;-) Teraz dzielę się doświadczeniem i wiedzą z innymi…”
Tworzy rubrykę „Marketing Gastronomiczny w praktyce” w Magazynie HoReCa „Food Service”. Współpracuje z kilkoma polskimi restauracjami, w tym z Metamorfozą Gdańsk, która w ciągu niespełna roku współpracy została jedną z 25 najlepszych restauracji w Polsce (wg prestiżowego magazynu C’est La Vie). Jest współautorką kulinarnego projektu Metamorfoza Pronature Gdańsk promującego region, który realizuje wspólnie z Justyna Zdunek właścicielką restauracji. Właśnie 15.09 na jej zaproszenie do Polski przyjeżdża kilkunastu czołowych zagranicznych dziennikarzy kulinarnych, aby badać i próbować „3natury Gdańska i Pomorskiego”.
goście specjalni
Agnieszka Kręglicka
Warszawska restauratorka. Ekspert w dziedzinie kulinariów
i żywienia. Autorka książek kulinarnych oraz programu
telewizyjnego „Para w kuchni” dla Kuchni TV. Felietonistka
„Wysokich Obcasów” oraz miesięcznika „Dziecko”. Członkini
i propagatorka organizacji Slow Food Polska.
Założycielka targu producentów jakościowej żywności w Fortecy.
Agnieszka i jej brat Marcin posiadają osiem restauracji:
meksykańską Elpopo, greckie tawerny Meltemi i Santorini, włoską
trattorię Chianti, Piątą Ćwiartkę na Zamku Królewskim,
Opasły Tom PIW, zabytkową Fortecę, oraz Klub Bankowca.
Agata Wojda
Muzykolog z wykształcenia, kucharz artysta z pasji i zawodu.
Szefowa kuchni w restauracji Opasły Tom PIW przy ulicy Foksal w Warszawie.
Członkini organizacji Slow Food Polska. Jest częstym gościem programów
telewizyjnych i bohaterką artykułów prasowych oraz felietonistką.
Od wielu lat związana z restauracjami rodzeństwa Kręglickich.
Gotowania uczyła się w Hiszpanii i Francji. Szefując francuskiej restauracji Agnieszki Kręglickiej
czterokrotnie zdobywała wyróżnienie przewodnika Michelin.
przedstawiciel mediów branżowych
Agata Godlewska
Redaktor prowadząca miesięcznika „Food Service”, gdzie pracuje
od ponad 3 lat. Doświadczenie z zakresu mediów oraz prowadzenia
magazynów zdobywała w wydawnictwach lifestyle'owych oraz
custom publishing. Autorka licznych wywiadów,
w tym z najważniejszymi szefami kuchni w Polsce. Jako akredytowany dziennikarz uczestniczyła m.in.
w takich wydarzeniach, jak Madrid
Fusion, The World's 50 Best Restaurants czy Omnivore Paris.
Stała bywalczyni restauracji, poszukiwaczka nowych trendów, wielbicielka podróży.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.