Rusz głową, czyli alternatywne możliwości zarabiania w restauracji

prowadząca konferencję

  • Agnieszka Małkiewicz

    Agnieszka Małkiewicz

    Ekspert branży gastronomicznej, doradca, trener.
    Łączy restauratorskie doświadczenie z marketingową wiedzą i PR-owską praktyką zdobytą w międzynarodowych korporacjach. Jej specjalizacja to biznes gastronomiczny, w ramach którego doradza, szkoli, organizuje i kreuje nowoczesne programy komunikacji marketingowej budujące i promujące wizerunek firm, miejsc i ludzi. Tworzy rubrykę „Marketing gastronomiczny w praktyce” w magazynie „Food Service”.

goście specjalni

  • Bogdan Gałązka – szef kuchni i współwłaściciel Gothic Cafe and Restaurant na Zamku w Malborku

    Bogdan Gałązka – szef kuchni i współwłaściciel Gothic Cafe and Restaurant na Zamku w Malborku

    Absolwent Akademi Kulinarnej Kurta Schellera i New York Culinary Academy. Chef kuchni i współwłaściciel Gothic Cafe and Restaurant na Zamku w Malborku. Autor dwóch książek kucharskich o kulinarnych zwyczajach na zamku w Malborku: „Kuchnia wielkich mistrzów na zamku w Malborku” i „Kuchnia królów polskich na zamku w Malborku”.

  • Tomasz Jakubiak – kucharz i dziennikarz kulinarny

    Tomasz Jakubiak – kucharz i dziennikarz kulinarny

    Wcześniej szef kuchni w znanych warszawskich i zielonogórskich restauracjach. Gospodarz popularnego programu „Jakubiak w sezonie” w telewizji Kuchnia+, gdzie przekonuje do korzystania z rodzimych, sezonowych produktów, a także odwiedza polskich rolników i hodowców. Przez cztery lata związany z telewizją śniadaniową „Dzień dobry TVN”, gościnnie występował też w programie „Pytanie na śniadanie”. Tomek jest wielbicielem kuchni meksykańskiej, dlatego pokusił się o stworzenie sieci restauracji S’poco Loco, które cieszą się uznaniem miłośników ostrej kuchni. W ramach promocji ulicznego jedzenia zorganizował w czerwcu 2013 roku pierwszy Street Food Festival by Tomasz Jakubiak, którego ideą było pokazanie nowego podejścia do kuchni – inaczej mówiąc – zdrowy fast food. W roku 2013 Tomasz Jakubiak dołączył do Fundacji Klubu Szefów Kuchni.

  • Artur Moroz – właściciel i szef kuchni restauracji Bulaj <br />w Sopocie fot. Renata Dąbrowska

    Artur Moroz – właściciel i szef kuchni restauracji Bulaj
    w Sopocie

    Ur. 1977, restaurator, absolwent SGGW (Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji), trzy lata pracował w londyńskich restauracjach. W wieku 23 lat został najmłodszym szefem kuchni restauracji Dom Restauracyjny Gessler w Warszawie. Od 10 lat jest właścicielem restauracji Bulaj w Sopocie. Był jednym z 12 najlepszych kucharzy polskich, których przepisy promowały polską kuchnię podczas polskiej prezydencji w Unii Europejskiej. Nagrywa programy telewizyjne, w których promuje polskie produkty regionalne, między innymi gęsinę oraz potrawy z ryb. Współpracuje na stałe z województwem kujawsko-pomorskim, promując gęsinę. Przygotowywał kilka kolacji w Stanach Zjednoczonych oraz otwierał pierwszy tydzień kuchni polskiej w Haifie (Izrael).

  • Maciej Żakowski – współwłaściciel gastrobaru MOMU, odpowiedzialny też za sukces marek Banjaluka i AIOLI fot. Adam Tarasiuk

    Maciej Żakowski – współwłaściciel gastrobaru MOMU, odpowiedzialny też za sukces marek Banjaluka i AIOLI

    Odpowiedzialny za stołeczne marki gastronomiczne AIOLI Cantine Bar Cafe Deli (www.aioli-cantine.com), MOMU.gastrobar (www.momu.pl) i Banjaluka Warszawa (www.banjaluka.pl). Z wykształcenia socjolog, z zawodu twórca marek, ich strategii i komunikacji z 10-letnim doświadczeniem w pracy dla największych marek w Polsce, od wódki Baczewski, przez wiele marek komunikacyjnych, farmaceutycznych i FMCG, po Centrum Nauki „Kopernik”. Interesuje się komunikacją w wysokokonkurencyjnych kategoriach produktowych, miejscem marek w kulturze i życiu społecznym oraz rewitalizacją klasycznych polskich marek.

Rusz głową, czyli alternatywne możliwości zarabiania w restauracji Wszelkie prawa zastrzeżone © 2014 projekt i realizacja: VFP Communications