"CSR - dobra wola, misja czy konieczność"

prelegenci i paneliści

  • Joanna Albin

    Joanna Albin

    Brand manager Kuchni+, jedynego polskiego kanału kulinarnego i autorskiej stacji platformy NC+. Odpowiada za strategię i kreację. Wprowadzała kanał Kuchnia+ na rynek. Wspólnie z działem programowym odpowiada za produkcję programów własnych stacji. Współpracuje z innymi telewizjami na świecie o podobnej tematyce. Jest pomysłodawczynią i głównym organizatorem przeglądu filmów kulinarnych Kuchnia+ Food Film Fest.

  • Adam Chrząstowskifot. Zosia Zija
    & Jacek Pióro

    Adam Chrząstowski

    Szef kuchni restauracji Ancora w Krakowie. Wcześniej pracował m.in. w warszawskich hotelach Bristol, Sheraton oraz Rialto. Był menedżerem i trenerem Młodzieżowej Kulinarnej Reprezentacji Polski. W Szanghaju zarządzał restauracjami Hunters i Tropicana należącymi do Troy Group. Od 2007 r. współtworzy restaurację Ancora w Krakowie – pięciokrotnie wyróżnioną w przewodniku Michelin. Współprowadzący program kulinarny Alfabet Kulinarny Kurta Schellera w Polsacie. Prowadzący programy kulinarne w Kuchnia+. Felietonista „Food Service” i autor bloga chefadam.pl. W 2011 r. wybrany na głównego konsultanta kulinarnego w Departamencie Koordynacji Przewodnictwa Polski w Radzie Unii Europejskiej MSZ.

  • Przemysław Dzienuć

    Przemysław Dzienuć

    Senior social media specialist, Performics/ZenithOptimedia Group. Z mediami społecznościowymi związany od ponad 6 lat, pierwsze kroki w społecznościach stawiał w serwisie Grono.net. Aktualnie na stanowisku Senior Social Media Specialist w Performics (ZenithOptimedia Group), gdzie odpowiada za strategię oraz działania w social media dla wszystkich Klientów ZenithOptimedia. Pracował z takimi markami jak adidas, Maspex, DHL, Nestle, Warner Bros, PZ CUSSONS, Electrolux, Wedel, L’Oreal Polska, Ferrero. Prywatnie maniak mediów społecznościowych, jest online 18 godzin na dobę.

  • Krzysztof Gałkowskifot. Stanisław Boniecki

    Krzysztof Gałkowski

    Twórca i współwłaściciel Beirut Hummus & Music Bar oraz baru Kraken. Z wykształcenia biochemik i ekonomista, związany z warszawską sceną gastronomiczną od 2001 r. Współtworzył legendarny klub Jazzgot, jedno z pierwszych wyjątkowych miejsc na mapie Warszawy, które na stałe wpisało się w historię miejskich klubów. Później związany z warszawskim Hard Rock Cafe oraz krajową sceną koncertową, prowadził agencję koncertową Bang Bang Production, realizując setki koncertów wyjątkowych artystów. W latach 2006-2011 związany z Instytutem Adama Mickiewicza, tworzył program zagranicznej promocji polskiej muzyki alternatywnej i jazzowej. Podczas jednej z licznych podróży przywiózł pomysł hummus baru, bazującego na potrawie wtedy znanej nielicznej grupie fanów kuchni bliskowschodniej i wegetariańskiej. W 2010 r. z miłości do dobrej kuchni i muzyki powstał nowy, bezkompromisowy koncept gastronomiczny "bar deluxe" łączący nietuzinkową kuchnię z dbałością o design i muzykę. Wspólnie z Grzegorzem Waligórą w 2011 r. otworzył Beirut Hummus & Music Bar, miejsce wyznaczające nowy trend na warszawskim rynku. W 2012 r. rozszerzyli działalność o nowy koncept, bar Kraken, będący uzupełnieniem oferty Beirutu.

  • Katarzyna Gądek

    Katarzyna Gądek

    Zastępca dyrektora ds. turystyki, Wydział Informacji, Turystyki i Promocji Miasta, Urząd Miasta Krakowa. Kraków od wielu lat wykorzystuje restauracje jako walor turystyczny do promocji miasta wśród turystów i smakoszy. Organizuje Akcję Rekomendacji Krakowskich Restauracji mobilizując wszystkie lokale gastronomiczne do podnoszenia jakości swoich usług. Efektem Akcji jest m.in. Przewodnik po restauracjach „Kraków na Widelcu”, który już od 8 lat dystrybuowany jest na największych targach turystycznych Europy. Kraków jest jedynym miastem, z którego pochodzą dwa produkty regionalne (obwarzanek krakowski i chleb prądnicki) uczestniczące w unijnym systemie ochrony produktów regionalnych.

  • Marta Gesslerfot. Marcin Klaban

    Marta Gessler

    Restauratorka, designerka, prekursorka food designu, właścicielka restauracji Qchnia Artystyczna i autorskiej kwiaciarni Warsztat Woni. Felietonistka „Wysokich Obcasów”, stała współpracowniczka „Wysokich Obcasów Extra” oraz „Dobrego Wnętrza”, autorka książek kulinarnych i publikacji dotyczących kompozycji kwiatów. Prowadziła także własny program emitowany przez telewizję TVN Style - „Notes kulinarny”. W 2004 r. zdobyła Oscara Kulinarnego w kategorii „publikacja prasowa”. Od ponad 20 lat prezentuje twórcze podejście zarówno do jedzenia, jak i aranżacji wnętrz. Jest inicjatorką pierwszych Targów Książki Kulinarnej.

  • Katarzyna Gliszczyńskafot. Julián Redondo Bueno

    Katarzyna Gliszczyńska

    Specjalistka od zarządzania designem. Od lat zajmuje się zarządzaniem designem. Najpierw interaktywnym, następnie innowacyjnych produktów wyposażenia wnętrz - Planika Fires. Współpracowała z włoską firmą Rea & Partners przy wprowadzaniu włoskich i hiszpańskich marek na rynek polski. Autorka cyklu warsztatów: Co-creation, Service Design i Design for All. W 2010 zarządzała wdrożeniem innowacyjnego projektu Mamama - multisensorycznych mebli wspierających rozwój dziecka. Współpracując z Pro-Designem, odpowiadała za kwestie merytoryczne projektów spółki i kontakty z biznesem. Brała udział w 3 kompleksowych wielomiesięcznych procesach firmy Park - Zaawansowany Consulting Zarządzania Designem i Innowacją. W 2010 r. zaprojektowała warsztaty i konferencję Food Design, pierwsze takie wydarzenie w Polsce. Autorka programu pierwszych studiów podyplomowych Food Design w Polsce. We wrześniu 2011 poprowadziła 5-dniowe warsztaty "Nowa Forma Swarzędz". W tym samym roku poprowadziła grupę projektową w konkursie SCA na opakowanie do klocków Lego. W latach 2009-2013 uczestniczyła, organizowała i prowadziła wiele warsztatów dotyczących m.in.: food designu, tworzenia nowych biznesów, produktów, usług, eventów, projektów edukacyjnych.

  • Matylda Grzelak

    Matylda Grzelak

    Pierwsza polska absolwentka jedynego na świecie Uniwersytetu Nauk Gastronomicznych we włoskim Pollenzo, założonego przez Carla Petrini, ojca ruchu Slow Food. Studiowała m.in. reprezentację gastronomiczną od strony teoretycznej, a także specyfikę produktów wysokiej jakości. Urzeczona urodzajem i możliwościami polskiej kuchni broniła się pracą o wymiennej promocji produktu i regionu za pomocą tworzenia cru, badając potencjał serów pomorskich. Dużo podróżuje po całym świecie, co także kształtuje oraz edukuje jej świadomość gastronomiczną i kulturową. Jest również absolwentką uniwersytetów Queen Margaret i Heriot Watt w Edynburgu. Tam zajmowała się badaniem estetyki pracy pracowników pierwszej linii w hotelarstwie i zdobyła wyróżnienie za wyniki swojej pracy. Praktyki zawodowe zdobywała przy otwieraniu pierwszego na świecie hotelu Missoni w Edynburgu, od restauracji, przez recepcję, a kończąc na dziale kadr.

  • Hubert Gonera

    Hubert Gonera

    Właściciel firmy Landbrand wyspecjalizowanej w budowaniu marek miejsc i kreacji produktów turystycznych. Prekursor wykorzystania kulinariów w brandingu i turystyce. Pomysłodawca i organizator Nocy Restauracji – imprezy, w której udział biorą wyselekcjonowane, autorskie restauracje z polskich miast, reinterpretując regionalne składniki i receptury kulinarne. Współtwórca miejskich szlaków kulinarnych w Gdyni – „Szlak Kulinarny Centrum Gdyni” oraz Białymstoku „Białostocki Szlak Kulinarny”. Pomysłodawca i operator projektu „Kulinarny Poznań”, promującego ofertę jakościowych restauracji w Poznaniu. Ekspert Konsorcjum „Polskie Szlaki Kulinarne” zorganizowanego przez Polską Organizację Turystyczną.

  • Witold Iwańskifot. Zosia Zija
    & Jacek Pióro

    Witold Iwański

    Pracuje w hotelu Narvil Conference & Spa w Serocku, gdzie odpowiada za menu i pracę głównej restauracji Aruana. Wcześniej przez 5 lat był związany z marką Hilton. Jest laureatem takich konkursów, jak Kulinarny Puchar Polski, L’art de la Cuisine Martell, Odkrycie Roku miesięcznika „Kuchnia”. Wraz z polską drużyną regionalną podczas Olimpiady Kulinarnej IKA Erfurt zdobył brązowy medal. W tym roku wraz z restauracją Aruana wygrał we wszystkich kategoriach Wine & Food Noble Night. Wiedzę i umiejętności poszerzał również zagranicą, m.in. Instytut Paula Bocuse (Lyon, Francja), Chateau de Chanteloup (Cognac, Francja), Maeemo (Olso, Norwegia), Frantzen (Sztokholm, Szwecja). W tym roku odebrał również rekomendację Slow Food Polska dla restauracji Aruana, za gotowanie i tworzenie menu zgodnego z zasadami ruchu.

     

  • Anna Kaczor

    Anna Kaczor

    Head of TGM HoReCa, Makro Cash and Carry Polska SA. Od listopada 2012 roku zarządza działem TGM HoReCa w Makro Cash and Carry Polska SA jako Head of TGM HoReCa. W 2010 r. wprowadziła na rynek koncept HoReCa w Eurocash Cash and Carry pełniąc stanowisko szefa działu HoReCa przez ponad dwa lata. Od 1998 r. związana przez 12 lat z firmą Unilever Foodsolutions Polska, pełniąc stanowiska marketing manager, national key account manager oraz CEE-KAM- co-ordinator, oraz w latach 2007-2010 pracowała dla Unilever FS w Hiszpanii pełniąc rolę channel marketing manager.

     

  • Agnieszka Kręglicka

    Agnieszka Kręglicka

    Ekspert w dziedzinie kulinariów i żywienia. Autorka książek kulinarnych oraz programu telewizyjnego „Para w kuchni” dla Kuchnia.tv. Felietonistka „Wysokich Obcasów” oraz miesięcznika „Dziecko”. Członkini i propagatorka organizacji Slow Food Polska. Agnieszka i jej brat Marcin posiadają osiem restauracji: meksykańską El Popo, greckie tawerny Meltemi i Santorini, włoską trattorię Chianti, Piątą Ćwiartkę na Zamku Królewskim, Opasły Tom, zabytkową Fortecę oraz Klub Bankowca.

     

  • Lange&Langefot. Maciej Landsberg

    Lange & Lange

    Biuro Projektowe Lange & Lange Design założone przez braci Aleksandra i Gustawa Lange w 2007 r. Firma kultywuje projektowe tradycje rodzinne. Absolwenci Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie. Doświadczenia zawodowe zdobywali w takich biurach projektowych jak: Phoenix Design (Niemcy – Stuttgart), Ziba Design (Stany Zjednoczone - San Diego) czy Native Design (Anglia – Londyn). Lange & Lange Design działa w pełnym spektrum projektowym: projektowanie produktu, projektowanie wnętrz, identyfikacja wizualna, projektowanie ubrań, consulting projektowy.

     

  • Ola Lazar

    Ola Lazar

    Twórczyni serwisów Gastronauci.pl (działa od marca 2007) i Stoliczku.pl (od lipca 2011). Absolwentka SGH i Francuskiego Instytutu Zarządzania, fanka nowych technologii, wielbicielka dobrego jedzenia, globtroterka, poliglotka. Serwis Gastronauci.pl to największy polski przewodnik gastronomiczny, notuje milion odwiedzin miesięcznie i współpracuje na co dzień z setkami restauracji z całego kraju.

  • Grzegorz Łapanowski

    Grzegorz Łapanowski

    Propagator zdrowej i sezonowej żywności. Gotował od najmłodszych lat w kilkunastu restauracjach z najlepszymi: Kurtem Schellerem, Robertem Sową, Modestem Amaro. Studiował nauki polityczne, socjologię i bezpieczeństwo żywności. Jest autorem książki „Smakuje”. Przez kilka lat współpracował z redakcją „Dzień dobry TVN”, w Kuchnia.tv prowadził program „Ł’apetyt”. Obecnie jest gospodarzem programu „Top Chef” Polska, prezesem fundacji Szkoła na Widelcu oraz właścicielem Łapanowski Grupa Kulinarna.

  • Agata Michalakfot. Dinnershow Studio

    Agata Michalak

    Redaktor naczelna magazynu „Kukbuk”, z wykształcenia kulturoznawczyni. Przez ponad sześć lat pracowała w miesięczniku „Aktivist”. Pisywała do berlińskiego dwutygodnika „Zitty”, „Wysokich Obcasów”, „Exklusiva” czy „Newsweeka”. Współtworzyła dział kultury w portalu naTemat.pl, współprowadziła autorską audycję gastronomiczno-miejską w Radiu Roxy, zdobywała szlify jako kuratorka polsko-niemieckiej wystawy designu. Oprócz prowadzenia „Kukbuka” pisuje o filmie w portalu kulturalnym Goethe-Institut, prowadzi bloga o ekodesignie w serwisie He!!o Zdrowie, moderuje spotkania i konferencje.

  • Małgorzata Mintafot. Sonia Szóstak;
    magazyn Smak

    Małgorzata Minta

    Dziennikarka i pasjonatka kulinarna, specjalistka ds. social mediów „Gazety Wyborczej”. Regularnie publikuje na łamach „Food Service”, a także „Magazynu Smak”, współpracuje m.in. z „Magazynem Wino”, „Monitor Magazine”, miesięcznikiem „Kuchnia” oraz portalem „Winicjatywa”. O swoich kulinarnych doświadczeniach pisze na blogu Minta Eats.

  • MOKO Architectsfot. jankarol.com

    MOKO Architects

    Pracownię tworzą Marta Frejda (absolwentka Wydziału Architektury Politechniki Warszawskiej, pracowała w firmie APA Kuryłowicz & Associates oraz JEMS Architekci) oraz Michał Gratkowski (absolwent Wydziału Architektury Politechniki Warszawskiej, pracował w firmie APA Kuryłowicz & Associates oraz w zespole projektującym Muzeum Żydów Polskich). MOKO Architects istnieją od 2009 r., niebawem przekształcą się w MFRMGR. Ich celem są ambitne i niestandardowe realizacje z dziedziny architektury i designu. Specjalizują się we wnętrzach komercyjnych, przestrzeniach użyteczności publicznej, także budynkach dla inwestorów prywatnych i komercyjnych. Fascynuje ich rewitalizacja zapomnianych i zdegradowanych przestrzeni i miejsc. Projekty tworzone w ich warsztacie czerpią z miejsca, w którym powstały, muszą być wyraziste, świeże i niesztampowe. Projektowali lokale gastronomiczne m.in.: Confashion Sport's Bar, Momu Gastro Bar, Relaks Cafe, Stółdzielnię, Tuk Tuk, Serwus.

  • Joanna Ochniakfot. Zosia Zija
    & Jacek Pióro

    Joanna Ochniak

    Ekspertka z dziedzinie marketingu w gastronomii, przewodnicząca Komitetu Kobiet w Światowym Stowarzyszeniu Szefów Kuchni (Women in WACS), organizatorka szkoleń dla kadr branży gastronomicznej na terenie całej UE, fundatorka i prezes zarządu Fundacji „Gastronomia na Obcasach”, działającej na rzecz kobiet pracujących w branży gastronomicznej, aktywna propagatorka wielu inicjatyw realizowanych w ramach branży w kraju i za granicą. Juror konkursów kulinarnych organizowanych w kraju i na świecie. Promotorka zawodu szefa kuchni oraz menedżer drużyn kucharskich startujących w międzynarodowych konkursach kulinarnych. Organizatorka szkoleń „Profesjonalne Zarządzanie Gastronomią w Europie” oraz „Kuchnia Francuska Pachnąca Tradycją” realizowanych na terenie Włoch, Hiszpanii, Portugalii, Wielkiej Brytanii i Francji. Ambasadorka Kulinarnego Pucharu Polski.

  • Ewa Olejniczakfot. Tomek Bergmann

    Ewa Olejniczak

    Executive chef w hotelu InterContinental Warszawa. Wcześniej przez 11 lat pracowała w hotelach Sheraton Warsaw oraz Sheraton Sopot Conference Center and SPA. Otrzymała wtedy stanowisko szefa kuchni jako najmłodsza kobieta w hotelu klasy Sheraton oraz piastowała je jako jedyna kobieta w kompleksie kategorii 5*. Członkini (jako jedna z dwóch kobiet w Polsce) międzynarodowej organizacji Women in WACS oraz OSSKiC. Odpowiada za obsługę gastronomiczną ważnych wydarzeń społeczno-kulturalno-politycznych (spotkania rządowe, imprezy sportowe i kulturalne). Laureatka nagrody firmy Starwood 2011 EAME Journey Awards w kategorii F&B Excellence. Ukończyła m.in. Course In Mediterranean Cookery w Hofman Cooking School, Barcelona (2012) oraz Ernst & Young Academy of Business, Ernst & Young (2012). Wraz z Robertem Sową prowadzi program ,,Sąsiad na widelcu” w TVP.

  • Paweł Oszczykfot. Zosia Zija
    & Jacek Pióro

    Paweł Oszczyk

    Szef kuchni restauracji La Rotisserie w hotelu Mamaison Le Regina Warsaw. Serwuje specjały kuchni europejskiej z silnymi akcentami włosko-francusko-polskimi. Doświadczenie zawodowe zdobywał między innymi we Włoszech, gdzie przez ponad dwa lata pracował jako commis tournant w uznanej restauracji Miramonti l'Altro (1* Michelin). Po powrocie do Polski rozpoczął ponaddziesięcioletnią współpracę z Le Royal Meridien Bristol Hotel. W 2001 r. związał się z prestiżowym Klubem Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich. Od 2004 r. prowadzi restaurację La Rotisserie. Laurerat wielu prestiżowych nagród w Polsce i za granicą.

  • Krzysztof Rabekfot. Zosia Zija
    & Jacek Pióro

    Krzysztof Rabek

    Reprezentuje nową generację młodych szefów kuchni, kierujących się filozofią prostego i kreatywnego gotowania, bazującego na wykorzystaniu lokalnych produktów zgodnie z rytmem pór roku. Doświadczenie zdobywał za granicą, m.in. w prywatnym klubie PCC, a po powrocie do Polski objął stanowisko szefa kuchni w Hugo Restaurant w Poznaniu. Obecnie jest w trakcie przygotowań do otwarcia własnej restauracji.

  • Piotr Ślusarzfot. Grzegorz Pytka

    Piotr Ślusarz

    Pierwsze kroki stawiał w hotelach Amber Baltic (Międzyzdroje) i Sheraton (Sopot). Prawdziwe doświadczenie zdobył w londyńskich restauracjach takich jak Hibiscus, Pollen Street Social i L'Autre Pied. Półfinalista pierwszej edycji programu „Top Chef Polska”, podczas którego wygrał staż w El Celler de Can Roca – najlepszej restauracji na świecie według rankingu „The World's 50 Best Restaurants”. Obecnie pracuje w zespole Wojciecha Modesta Amaro w Atelier Amaro.

  • Teresa Taranko

    prof. dr hab. Teresa Taranko

    Absolwentka SGPiS. Od 1990 roku pracuje w Katedrze Rynku i Marketingu SGH w Warszawie (Aktualna nazwa Katedry to Katedra Rynku, Marketingu i Jakości). Od 1 sierpnia 2009 pełni obowiązki Kierownika Katedry. Zainteresowania naukowe i dydaktyczne to: funkcjonowanie rynku, analiza konkurencji, marketing, strategie produktu i marki oraz komunikacja marketingowa. Prowadzi zajęcia na studiach licencjackich, magisterskich, podyplomowych, MBA oraz doktoranckich. Jest promotorem dwóch prac doktorskich, ponad 250 prac magisterskich i kilkunastu projektów doradczych na studiach MBA. Od wielu lat prowadzi szkolenia z zakresu marketingu i obsługi klientów dla takich firm jak: BMW, Renault, Mercedes, Bank PKO BP i innych. W roku akademickim 1992/93 założyła w SGH Studenckie Naukowe Koło Marketingu, które pod jej opieką bardzo aktywnie działa dotychczas. Koło umożliwia studentom zainteresowanym marketingiem pogłębianie swojej wiedzy oraz doskonalenie umiejętności jej aplikacji w praktyce. Domeną Koła są ogólnouczelniane seminaria i konferencje poświęcone wybranym zagadnieniom marketingu. Przykłady takich konferencji to między innymi; ogólnopolska konferencja pod tytułem „Marka dla Polski” z udziałem Simona Anholta, trzy edycje konferencji na temat budowania silnych marek, dwie edycje konferencji na temat marketingu dóbr luksusowych i wiele innych. Rozbudzane w studentach SGH zainteresowania marketingiem owocują ich lepszym przygotowaniem do pracy zawodowej oraz doskonalszym warsztatem badawczych. Związana także z Akademią Leona Koźmińskiego w Warszawie od początku jej istnienia. Aktualnie pracuje na etacie profesora w Katedrze Marketingu ALK. Hobby to podróże, jazda na nartach, taniec, fotografia cyfrowa. Umysł i mentalność skażona marketingiem i pracą, w tym także społeczną.

  • Luiza Trisno

    Luiza Trisno

    Współwłaścicielka krakowskiej restauracji Yellow Dog Twórca projektów wychodzących poza tradycyjne zadania restauracji, które oparła na zdobytych za granicą doświadczeniu i inspiracjach. Swój koncept koncentrowała na ideach bistronomie – szczerego kontaktu z odbiorcą, kreatywnej kuchni inspirowanej tradycyjnymi przepisami i produktem, ożywianej możliwościami, które oferuje nowoczesna gastronomia. W kuchni zadziorna, bezkompromisowa i eksperymentująca. Wierzy w ewolucję i ma oko na Kopenhagę. Pierwsze kroki jako kucharz stawiała w Warszawie, następnie w Londynie. Otarła się tam o pracę z takimi szefami jak Jun Tanaka i Tom Aikens. Kuchnię porzuciła dla pracy w Międzynarodowej Organizacji do spraw Migracji. W 2011 r. powróciła do gastronomii, by wraz z mężem Trisno prowadzić Yellow Dog. Obecnie przygotowuje nowy projekt gastronomiczny – Slavika Project.

  • Robert Trzópek

    Robert Trzópek

    Szef kuchni restauracji The Harvest. Doświadczenie zawodowe zdobywał w najlepszych restauracjach na świecie. Przełomem w jego karierze stała się praca w Le Manoir aux Quat' Saisons w Oksfordzie (dwie gwiazdki Michelin). Szerszemu gronu koneserów smaku dał się poznać dzięki pracy w restauracji Noma w Kopenhadze. Jego talent i umiejętności sprawiły, iż został zaproszony do współpracy przez Ferrana Adrię – legendarnego szefa El Bulli. Właśnie tam zdobył doświadczenie w gastronomii molekularnej. Na co dzień Robert Trzópek łączy elementy tradycyjnej polskiej sztuki kulinarnej z gastronomią molekularną. Był szefem kuchni w restauracji Tamka 43 w Warszawie, gdzie jego innowacyjna kuchnia zdobyła uznanie nie tylko najlepszych krytyków kulinarnych, ale – co najważniejsze – samych gości restauracji. Obecnie jest szefem kuchni restauracji The Harvest w Warszawie.

  • Damian Wawrzyniak

    Damian Wawrzyniak

    Właściciel firmy konsultacyjnej Fine Art of Dining, zwycięzca nagrody Fitness, Health and Beauty Awards. Podczas szkoleń i warsztatów przekazuje swoje doświadczenie zdobyte m.in. w najlepszej restauracji na świecie – Noma czy Restauracji Champagne and Seafood, którą zarządzał podczas Olimpiady w Londynie w 2012 r. Udziela się charytatywnie, tworzył przepisy dla Action Against Hunger oraz Cancer Research UK. Jego danie pod tytułem „Boneless” znajdzie się w najnowszej zbiorowej książce kucharskiej „365 Cook Book”, z której wszystkie przychody zostaną przekazane na cele charytatywne.

  • Anna Zbierska

    Anna Zbierska

    Dyrektor biura prezydenta ds. promocji Miasta Gdańsk
    o dpowiedzialna za strategię marketingową miasta. Pomysłodawczyni wielu międzynarodowych kampanii i pomysłów kreatywnych związanych z promocją miasta. Absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego i studiów podyplomowych z zakresu marketingu i PR w Wyższej Szkole Przedsiębiorczości i Biznesu. Doświadczenie zdobywała w biznesie – była m.in. szefem PR oraz dyrektorem marketingu w firmie Atlas. Wcześniej – redaktor naczelna wydawnictwa Atext, tłumacz literatury, współpracownik pism literackich i artystycznych.

  • Justyna Zdunek fot. Renata Dąbrowska

    Justyna Zdunek

    Właścicielka restauracji Metamorfoza Gdańsk. Od zawsze fascynowały ją niespotykane lokalne produkty, jadalne zioła, nietypowe rośliny, z których można korzystać, gotując. Postanowiła zrealizować tę pasję i założyć restaurację w centrum miasta, z którego pochodzi. Jej kulinarny patriotyzm popchnął ją do zainicjowania Programu Metamorfoza Pronature, którego celem jest promowanie produktów, ludzi i zjawisk charakterystycznych dla Gdańska i Pomorza. Zorganizowała pierwsze Spotkanie Polskich Szefów Kuchni „Gotujemy Pronature - Choczewo 2013” na Pomorzu. Jest też inicjatorką wydarzenia „Trzy natury Gdańska i Pomorza: Woda, Łąka, Las” uznanego za jedną z najciekawszych akcji kulinarnych promujących region w 2013 r. W swojej restauracji stworzyła zgrany i doświadczony zespół wyspecjalizowany w organizacji wydarzeń i wypraw kulinarnych „Metamorfoza Culinary Trip”.

  • prowadzące

  • Agata Godlewska

    Agata Godlewska

    Redaktor prowadząca miesięcznika „Food Service”, gdzie pracuje od ponad 3 lat. Doświadczenie z zakresu mediów oraz prowadzenia magazynów zdobywała w wydawnictwach lifestyle'owych oraz custom publishing. Autorka licznych wywiadów, w tym z najważniejszymi szefami kuchni w Polsce. Jako akredytowany dziennikarz uczestniczyła m.in. w takich wydarzeniach, jak Madrid Fusion, The World's 50 Best Restaurants czy Omnivore Paris. Stała bywalczyni restauracji, poszukiwaczka nowych trendów, wielbicielka podróży.

  • Agnieszka Małkiewicz

    Agnieszka Małkiewicz

    Ekspert branży gastronomicznej, doradca, trener. Łączy restauratorskie doświadczenie z marketingową wiedzą i PR-owską praktyką zdobytą w międzynarodowych korporacjach. Jej specjalizacja to biznes gastronomiczny, w ramach którego doradza, szkoli, organizuje i kreuje nowoczesne programy komunikacji marketingowej budujące i promujące wizerunek firm, miejsc i ludzi. Tworzy rubrykę „Marketing gastronomiczny w praktyce” w magazynie „Food Service”.

  •  

     

     

Już wkrótce ogłosimy kolejnych wykładowców i panelistów.
Mamaison Hotels & Residences Mamaison Hotels & Residences Szkoła Główna Handlowa Papaja KukBuk Kuchani Plus gastronomia Callbaut makro makro makro Erlenbacher Mamaison Hotels & Residences Perrier WorldFood 2014 Villeroy & Boch Stowarzyszenie Kucharzy Magazyn Handel AM HoReCa Comm Food Service vfp
Czas na zmiany - czyli oryginalność i świeżość w promowaniu restauracji Wszelkie prawa zastrzeżone © 2013 projekt i realizacja: VFP Communications